Ny svak børsdag

Foto: (Scanpix/Montasje)

Går rett i rødt etter bekymringer rundt myndighetene i Kina.

27.01.10 09:39

Oslo Børs følger resten av Europa og starter dagen klart i minus onsdag morgen.

Hovedindeksen blir sendt ned 0,77 prosent til 352,48 poeng.

Igjen er det bekymringer for innstramminger i Kina som skremmer markedene. Dette har vært en bekymring siden nyttår og sørget for at skeptikerne har kommet krypende frem. Pessimistene har inntatt førerstolen og gitt et børsfall på nærmere 5 prosent så langt i år.

Songa Offshore melder at de vil ut i markedet og låne 200 millioner dollar. Lånet tilsvarer 1,15 milliarder norske kroner og vil bli benyttet til å nedbetale eksisterende gjeld. Samtidig med at de legger låneplanene har de kommet med en finansiell oppdatering. Der antyder de at inntektene vil minst ligge på 193,7 millioner dollar i fjerde kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) vil i samme periode ligge over 92,7 millioner dollar.

I tredje kvartal hadde riggselskapet henholdsvis 228,7 millioner dollar i inntekter og EBITDA på 127,6 millioner dollar.

Les mer: Songa vil låne 1,15 mrd.

Songa-aksjen stiger 1,71 prosent til 31 kroner.

Data Respons har lagt frem sitt resultat etter fjerde kvartal. Driftsinntektene har blitt betydelig lavere det siste året og det gir også et klart lavere resultat. IT-selskapet gikk med overskudd for andre kvartal på rad og har med det klart å bremse opp underskuddet som oppsto i første halvår.

Les mer: Data Respons tettet tapene

Data Respons-aksjen er uendret på 8,55 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag