RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny svenskekamp for DnB

Sist oppdatert:
Svein Aaser og DnB Nor er kastet inn i en ny svenskekamp, etter en meget kritisk avisartikkel.
DnB Nor er kastet inn i en ny svenskekamp etter at det svenske avisen Dagens Industri igjen skriver en meget kritisk artikkel om forholdene rundt samarbeidet mellom Skandia Liv og DnB Nor.

Det er fire år siden livselskapet Skadia Liv overførte sin kapitalforvaltning til DnB Nor-konsernet. DnB Nor betalte 3,2 milliarder kroner.

Oppsiktsvekkende opplysninger

Ifølge Dagens Industri har samarbeidet mellom DnB Nor og Skandia Liv vært preget av overfakturering, forvaltningskamp og personkonflikter. Dagens Industri opplyser også at det i avtalen mellom Skandia Liv og DnB Nor står at den norske storbanken har anledning til å overfakturere Skandia Liv.

Når DnB Nor gjør aksjehandler for Skandia Livs regning, betaler livselskapet for høy kurtasje, og pengene går dermed tilbake til DnB, skriver Dagens Industri. Opplysningene er oppsiktsvekkende, på bakgrunn av at slik såkalt soft commision ikke er lovlig i Norge.

Ifølge Dagens Industri er dette også i strid med den svenske Finansinspektionens regler.

DnB Nor-ledelsen var ikke tilgjengelig for kommentar mandag morgen. NA24.no kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere