Ny svindel mot telekunder

To britiske selskaper er tatt i å lure penger fra mobilbrukere ved å ringe brukernes numre og så legge på etter ett enkelt ring. Det koster 200 kroner når du av nysgjerrighet ringer tilbake.

20.02.04 11:44

Kundene får opp en «ubesvart anrop»-melding og et nummer på telefonen sin.

De fleste ringer av ren nysgjerrighet eller pliktfølelse tilbake til dette nummeret. Dette viser seg å tilhøre en spilltjeneste, som beregner seg 15 pund eller nesten 200 kroner for hver gang tjenesten ringes opp, melder BBC.

Spillforetakene lokker riktignok med en premie på 1.000 pund (godt og vel 13.000 kroner). Men oppringere som får beskjed om at de har vunnet, mottar aldri noen penger, skrev den britiske rikskringkastingen på sine nettsider denne uken.

Richard Sullivan i Storbritannias offentlige tilsyn for informasjonstjenester på telefon (IGSTIS) sier ifølge BBC at denne typen virksomhet er klart i strid med gjeldende regler. Den er egnet til å lure barn og andre økonomisk sårbare personer, mener han.

IGSTIS har nå gitt de to selskapene beskjed om å stenge tjenestene øyeblikkelig. Robert Dirskovski i teletjenesteforbundet Direct Marketing Association er enig i at denne typen virksomhet er klart i strid med gjeldende lover og regler.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.