RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny svindelmetode på nettet

Sist oppdatert:
En ondsinnet programkode erstatter adresselinjen i nettleseren din med en forfalskning, og lurer deg til å tro at du er på en annen internettside enn du egentlig er.

Metoden brukes til å lure fra deg kontoinformasjon og passord.

Nå finnes det en ny metode for å lure deg til falske nettsider. Et Javascript forfalsker nettleseren og skjuler hvilken adresse du egentlig befinner deg på.

Dette er Javascript:
JavaScript et skriptspråk fra Netscape som er laget for at Web-utviklere skal kunne legge til tilleggsfunksjonalitet på sine nettsider, for eksempel interaktive nettsider, mulighet for animerte trykknapper og så videre.

JavaScript har mange av de samme muligheter og finesser som Java, men ble utviklet uavhengig.

JavaScript skrives direkte inn i HTML-kildekoden – i motsetning til Java-applets som er selvstendige applikasjoner

Kilde: PC World

Det er APWG, Anti Phishing-Working Group som har utstedt advarselen. Phishing er betegelsen for den type svindel hvor bedragerne forsøker å « fiske» kontoinformasjon og passord fra deg ved å bruke ondsinnet kode - virus, ormer og så videre.

Advarselen gjelder et angrep mot brukere av banken Citigroup i slutten av mars måned, ifølge nyhetssiden Cnet.

Den onde koden kjenner igjen hvilken type nettleser du bruker, og lager deretter et Javascript som skaper en falsk sidetopp i nettleseren som ser ut og oppfører seg som originalen.

Formålet med den falske siden er at du ikke skal oppdage at du er på feil nettsted før du har gitt fra deg kontoinformasjonen din.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere