*Nettavisen* Nyheter.

Ny sykdom oppdaget

Foto: (Shutterstock)

Og den er oppkalt etter Playstation, tro det eller ei.

25.02.09 13:32

(Spillmagasinet): Pass på, spillere! Holder du for hardt rundt spillkontrolleren og trykker voldsomt på knappene kan du pådra deg en nylig oppdaget hudplage, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er sveitsiske leger som har definert sykdommen som kjennetegnes med smertefulle klumper i håndflaten. Tilstanden har fått navnet «PlayStation palmar hidradentitis», som kan oversetter til noe slikt som «Playstation håndsvettelidelse».

- Aldri hørt om tidligere

Lidelsen kan føre til smertefulle lesjoner i håndflaten lignende de man finner under føttene til barn etter tunge fysiske aktiviteter, skriver legene i en artikkel publisert i British Journal of Dermatology.

En talsperson for Sony sier at studien omfatter én person og at selskapet har solgt flere hundre millioner konsoller siden den første Playstation-maskinen ble lanser i 1995.

- Vi ønsker ikke å underkjenne denne forskningen og kommer til å studere funnene med interesse, men dette er første gang vi har hørt om en slik klage, sier David Wilson i Sony.

Dette er imidlertid ikke første gang spill og spillkonsoller omtales som helseskadelige. PC-spillere har kollapset verden rundt, og enkelte har til og med dødd av utmattelse og underernæring etter dager med sammenhengende spilling.

Ti til sykehus hver uke

Revmatologer The Sun har pratet med rapporterer at så mange som ti personer sendes til sykehus i England hver uke med smerter i skulder eller kne på grunn av spilling på Wii. De fleste som legges inn skal ha spilt tennis- eller løpespill som krever plutselige bevegelser og voldsom strekking av sener.

Pasienter med seneskader i kneet på grunn av Wii-spilling får gjerne diagnosen «Wii-knee». En ikke helt ukjent term for doktor Dev Mukerjee ved sykehuset Broomfield i Chelmsford, Essex.

- Økningen av pasienter som klager over smerter på grunn av Wii har økt med hundre prosent, sier legen til avisen.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag