RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny teknologi - mer olje

Sist oppdatert:
Hydro vil ha mer olje opp av feltene, og nå investerer selskapet i ny seismikkteknologi. Dette vil gi mer presis boring og øke utvinningsgraden.
Teknologien er utviklet slik oljeselskapene kan følge med hele tiden ved at man plasserer teknologien permanent på havbunnen. Dermed observerer man hvordan oljen beveger seg i reservoaret under produksjon.

Dette vil gjøre boringen mer presis og man vil få mer olje opp av feltene. Den nye seismikkteknologien er under utvikling av det engelske selskapet Stingray Geophysical.

For kostbart

Til nå har bruken av permanent seismikk for å overvåke oljereservoarene, vært begrenset fordi systemene ikke har hatt tilfredsstillende levetid og fordi de har vært for kostbare.

- Stingray Geophysical har som mål å være det første selskapet som tilbyr kommersielle løsninger til en tilfredsstillende kostnad og med en tilfredsstillende levetid. Dette vil åpne opp for økt bruk av permanent seismikkteknologi og representerer en interessant kommersiell mulighet for Stingray, sier Arne Frøiland, investeringsdirektør i Hydro Technology Ventures.

Mange forskningsmillioner

Hydro Technology Ventures har investert 18 millioner kroner i Stingray Geophysical. Andre investorer er Energy Ventures og Chevron Texaco Ventures.

Hydros Venture-satsing på å utvikle ny energiteknologi utgjør til sammen 750 millioner kroner. Samtidig bruker Hydro om lag 500 millioner kroner i året på olje- og energirelatert forskning, skriver selskapet i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere