RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny teknologi kan felle Lommemannen

Sist oppdatert:
Biologisk materiale fra gamle overgrepssaker i Bergen skal undersøkes opp mot Lommemannen-saken.

En mann som er pågrepet i Bergen fredag kan være Lommemannen, skriver VG Nett. Dette er ikke bekreftet. Politiet i Follo - som har et eget etterforskningsteam som i fem år har jaktet på Lommemannen - har kalt inn til en pressekonferanse på politihuset i Ski klokka 14 i dag.

Ifølge VG Nett er mannen som er pågrepet i 50-årene.

- Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte om en mann er pågrepet. Men det vil bli en pressekonferanse i Follo cirka klokken 14 fredag, sier informasjonsansvarlig Runar Kvernen for gruppen til Nettavisen.

Politiets Lommemannen-team har den siste tiden konsentrert seg om gamle overgrepssaker fra Bergen-området. Her har de også fått bistand av etterforskere fra Hordaland politidistrikt. Ifølge Aftenposten/A-magasinet er det håp om at biologisk materiale fra disse overgrepssakene kan knyttes til overgriperen man har jaktet intenst på i fem år.

DNA-tester fra 2007 viste at biologisk materiale fra en overgrepssak i 1995 stammet fra Lommemannen. Med nye metoder klarte politiet å knytte dette overgrepet til gjerningsmannen som har forgrepet seg på flere hundre barn i Norge. Ifølge Aftenposten skal politiet sjekke 30 uoppklarte saker fra Bergens-området opp mot Lommemannens profil.

Det biologiske materialet fra de gamle sakene har ligget i en fryser. Nå er det - takket være dagens teknologi - mulig å analysere materialet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere