*Nettavisen* Nyheter.

Ny terrorpågripelse før NATO-toppmøte

Chicago (NTB-Reuters): En mann er pågrepet i Chicago, anklaget for å ville lage en brannbombe til å bruke under NATO-toppmøtet i byen.

Det skjedde lørdag, samme dag som tre andre ble siktet for lignende forhold. Politiet sier de undersøker om de to sakene kan knyttes sammen.

24-åringen som ble pågrepet hjemme i Chicago lørdag, er siktet for brudd på terrorlovgivningen og falsk trussel, melder avisa Chicago Sun-Times.

De tre andre som er pågrepet, kommer fra andre steder i USA, men skal ha reist til Chicago for å delta i demonstrasjonene under NATO-toppmøtet. Ifølge påtalemyndigheten vurderte de å kaste brannbomber mot blant annet president Barack Obamas valgkamphovedkvarter i Chicago og huset til byens borgermester, Rahm Emanuel.

En advokat, Michael Deutsch, hevder en skjult politiagent infiltrerte gruppen og oppfordret til å lage brannbomber. Tilhengere av de tre hevder de kom for å demonstrere på fredelig vis, og at politiet hadde tatt feil av utstyr til ølbrygging og bombeutstyr. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.