RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny testskuffelse for DNO(Ny)

Sist oppdatert:
Den andre produksjonstesten på DNOs nyeste letebrønn i Jemen ble også en skuffelse for adm. direktør Helge Eide, men selskapet endrer ikke reserveestimaten for feltet
Det viser resultatene av testen av de øvre delene av sandsteinsonen Qishn S2 som ble avsluttet i helgen. Fra før hadde DNO og de andre eierne av blokk 43 i Jemen testet den nedre sonen i letebrønnen Neheb-1 som også hadde indikert spor av hydrokarboner.

Testen av den øvre sonen viste en produksjonsrate på 3.445 fat med vann pr. døgn, mens det var verken spor av bevegelig olje eller gass i testen, melder Oil Search som eier 25 prosent av blokken.

- Som tidligere meddelt til markedet er DNO's anslag av oljereservene i Nabrajah-1 strukturen på 10-12 millioner fat (100 prosent). Dette anslaget er ikke endret som følge av resultatene fra Neheb-1, skriver DNO i en melding i dag.

I testen av den øvre sonen ble også den nedre sonen inkludert, og som følge av de skuffende resultatene tross de sterke indikasjonene på hydrokarboner under loggingen vi partnerskapet nå studere resultatene nøye. Neheb-1 er nå midlertidig stengt.

DNO er operatør på blokk 43 med en eierandel på 50 prosent. Det ble gjort et større funn på blokken tidligere i år, som var bakgrunnen for boring av Neheb-1 brønnen. Det er planlagt boring av ytterligere en letebrønn før en eventuell utbyggingsavgjørelse blir tatt mot sluten av året.

- Brønn Neheb-1 vil bli midlertidig forlatt og resultatene fra boringen vil bli ytterligere evaluert. Riggen skal nå flyttes til Tasour-feltet hvor det skal bores en ny produksjonsbrønn i den sentrale delen av feltet, melder DNO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere