*Nettavisen* Nyheter.

Ny topp på Oslo Børs

Oslo Børs dro seg opp til ny toppnotering onsdag. Les mer her

19.05.08 00:27

Med olje- og offshore-aksjene i fører setet endte det med ny toppnotering på Oslo Børs.



Hovedindeksens nye "all time high" er nå på 317,89 poeng, mens sluttnoteringen var på 315,97 poeng. Dermed steg Hovedindeksen 0,7 prosent onsdag.



Indeksen kom litt tilbake i løpet av dagen da det ble klart at amerikanske myndigheter vil tappe av sine strategiske oljelagre. Dette fikk også oljeprisen til å svekke seg noe. Ved avslutningen på Oslo Børs var oljeprisen i London ned 0,6 prosent til 67,18 dollar.



Det var ikke bare oljeprisen som førte til fullt oljefokus på Oslo Børs. Olje- og offshoreseminaret til meglerhuset Pareto er et av årets viktigste hendelser for denne sektoren på Oslo Børs. I dag var en lang rekke selskaper å presenterte seg, og iMarkedet.no har fyldig referat for konfersansen.



Les mer her:



Alt fra Paretos olje- og offshoreseminar

Statoil- aksjen endte dagen opp 2 prosent, mens Hydro steg 1,9 prosent. Frontline steg 4,8 prosent, mens DNO steg sterke 7 prosent.



Også resten av dagens vinnerliste hadde et sterkt innslag av olje- og offshoreaksjer. Et av unntakene var Tandberg Data-aksjen, som i dag ble tatt inn i analysehuset Orion Analyses portefølje. Samtidig tok Orion ut Norske Skog.



En av dagens tapere var IGE, som falt etter svake kvartalstall.



Flatt på Wall Street

Etter dagens børsåpning i USA var alle de tre ledende aksjeindeksene, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq Composite, helt flate.



Flatt før Wall Street-åpningen

De amerikanske aksjene lå an til en flat start på dagen onsdag.



Med en nedgang i oljeprisen som trakk opp, og en svakere BNP-måling som var svakere enn ventet, var summen altså flatt.



Børsfest i Oslo

Oslo Børs fortsetter mot nye høyder etter dagens åpning og hovedindeksen satte nok en gang ny all time high. Det var flere selskaper som bidro til toppnotering, men spesielt Statoil, Hydro og Frontline drar børsen.



Toppnoteringen lyder nå på rekordhøye 317,48 poeng, opp 1,18 prosent.



Pareto avholder i dag sin storslåtte olje- og offshore konferanse, hvilket gjør at olje- og offshoresektoren naturlig nok er i fokus, som så mange ganger før.



Statoil-aksjen er til lunsj opp hele 1,97 prosent og er så langt dagens mest omsatte aksjer med handler for over en milliard kroner. Norsk Hydro stiger så langt 2,40 prosent, mens Frontline har skikkelig orkan-effekt, og er opp 5,11 prosent.



Også det lille oljeselskapet DNO og CanArgo er i fokus, og stiger henholdsvis 6,78 og 6,54 prosent.



Dagens vinner etter drøye to timers ahndel er Active som stiger 8,33 prosent, tett etterfulgt av Apptix som stiger 7,87 prosent.



På taperlisten troner Ignis TR og Hjellegjerde. Sistnevnte la frem tall i dag, og markedet ser ikke ut til å være fornøyd. Aksjene faller henholdsvis 22,22 og 11,56 prosent.



Børsen åpner til ny rekord

Det dro seg til nok en toppnotering på Oslo Børs onsdag. Etter noen minutters handel var Hovedindeksen på en ny All time high. Indeksen var på 316,87 poeng, etter en oppgang på nesten 1 prosent.



Oppgang for olje- og offshoresektoren var årsaken til den nye rekordnoteringen, nok en gang.



Onsdag morgen var den amerikanske referanseoljeprisen over 70 dollar fatet. I tillegg til dette er det økt fokus på olje- og offshoreaksjene på Oslo Børs i forbindelse med Paretos viktige olje- og offshoreseminar.



Statoil-aksjen var opp 1,6 prosent, mens Hydro var opp 1,9 prosent. Også Frontline hadde orkan-effekt, og var opp 2,6 prosent etter åpningen.



Oljeselskapet DNO steg 4 prosent, mens vinneren etter åpningen det canadiske oljeselskapet Questerre. Selskapet holdt en presentasjon på Paretos seminar onsdag morgen, og aksjen steg 5,8 prosent etter åpningen.



Også PA Resources og Revus var med på oljefesten.



På taperlisten etter åpningen var gullselskapet IGE og teknologiselskapet Opera. IGE leverte svake kvartalstall onsdag morgen. Opera-aksjen falt til tross for et større "markedsstunt" fra selskapet.



Børsfokus på olje

Onsdag blir det igjen fokus på olje- og offshoreaksjene på Oslo Børs.



I morgentimene norsk tid var den amerikanske referanseoljeprisen igjen over 70 dollar fatet, noe som vil trekke i positiv retning for oljeaksjene.



I tillegg til dette har meglerhuset Pareto Securities sitt årlige olje- og offshoreseminar. iMarkedet.no vil utover dagen bringe leserne en fyldig dekning av seminaret.



Pareto-seminaret har vanligvis ført til økte aksjekurser for olje- og offshoresektoren, og anses som den viktigste konferansen innenfor denne sektoren på Oslo Børs. Slik blir det trolig også denne gangen.



Ellers har en rekke selskaper levert tall onsdag morgen. Tybring-Gjedde leverte vekst på bunnlinjen i kvartalet.



IGEs kvartalsresultat svekket seg, mens Norse Energy viste bedring. Møbelselskapet Hjellegjerde viste svak utvikling i andre kvartal.



Tandberg TV er klar med sin emisjon. Den ble satt til kurs 91 kroner, noe som er tre kroner under gårsdagens sluttkurs. Dette er imidlertid klart over kursnivåene de siste ukene.



Oljeprisen tynger Asia og USA

Etter fall på USA-børsene tirsdag, fulgte Japan etter. Nikkei-indeksen i Tokyo var ned 0,3 prosent, etter at oljeprisen steg igjen over 70 dollar pr. fat i handelen i Asia.



Ellers var det en flat utvikling på de asiatiske børsene. Morgan Stanleys asiaindeks var lite endret onsdag morgen norsk tid.



Wall street tynget av olje og Fed

Med en oljepris nær 70 dollar utover handelsdagen i USA var det duket for fallende kurser. Det hjalp heller ikke at kommentarene fra det siste sentralbankmøtet i USA ble offentliggjort i dag med kommentarer om inflasjonspress i økonomien.



Dermed var både rente- og oljespøkelset tilstede i dagens handel, ingen av dem faktorer som bidrar til å trekke kursene.



Selv gode konsumenttillitstall og mindre fall enn fryktet i fabrikkordrene kunne hindre en negativ utvikling.



Dow Jones-indeksen endte til slutt ned 0,5 prosent til 10.412,82. Teknologiaksjene på Nasdaq falt 0,4 prosent til 2.129,76, mens det brede markedet ved S&P 500-indeksen falt 0,3 prosent til 1.208,42.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.