RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny toppsjef i Nordea

Sist oppdatert:
Finanskonsernet trengte ikke gå langt for å finne erstatteren når konsernsjefen nå vil gå av.
Nordeas Lars G Nordström trekker seg fra stillingen som konsernsjef med virkning fra april 2007. Det er i forbindelse med selskapets ordinære generalforsamling at Nordström har valgt å gå av.

I dag har styret i Nordea utnevnt Christian Clausen som etterfølgeren. Dermed ble det ikke norske Tom Ruud som fikk det attraktive jobben.

- Lars G Nordström er en av de mest respekterte og erfarne banklederne i Nord-Europa og gjør en imponerende jobb som konsernsjef i Nordea. Vi har vært gjennom en vellykket omdanning av Nordea til en fokusert og resultatorientert organisasjon som leverer konsistente og sterke resultater, skriver styreformannen Hans Dalborg i Nordea i en pressemelding.

Nordea er også overbevist på at de har ansatt den rette mannen til jobben.

- Vi er overbevist om at vi i Christian Clausen har valgt den mest kvalifiserte og best egnede kandidaten til å etterfølge Lars, fortsetter styreformannen.

Nordström mener det er naturlig at han trekker, og er full av lovord om den nye konsernsjefen.

- Etter å ha gjennomført de fleste målene våre godt før tidsplanen og med et sterkt team og den fremtidige strategien på plass finner jeg det naturlig å trekke meg tilbake neste år. Jeg kjenner Christian fra et meget nært samarbeid i mer enn seks år. Med hans brede erfaring og hans personlige og faglige kompetanse er han et ypperlig valg, sier Lars G Nordström i forbindelse med pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere