RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny toppsjef i PGS

Svein Rennemos etterfølger i PGS er klar.

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Service har funnet etterfølgeren til Svein Rennemo.

NA24 - din næringslivsavis

Igjen faller valget på en nordmann som internasjonal erfaring, idet PGS henter Jon Erik Reinhardsen fra det amerikanske aluminiumsselskapet Alcoa.

Reinhardsen har i Alcoa hatt ansvaret for primærmetall og definere utviklingsmuligheter for det verdensomspennende selskapet.

Svein Rennemo måtte gå av som konsernsjef i seismikkselskapet etter han passerte 60 år. Han var villig til å fortsette, men vedtektene i selskapet gjør at han må gå av før vanlig pensjonsalder. Han har vært i PGS siden 2002, men har allerede et prestisjeverv å ta seg av. Rennemo blir ny styreleder i StatoilHydro fra 1. april 2008.

Den nye toppsjefen i Petroleum Geo-Service er 51 år gammel og har en mastergrad fra universitetet i Bergen samt deltatt på det prestisjetunge ledelsesprogrammet til sveitsiske Institute for Management Development (IMD) i Lausanne. Tidligere har Reinhardsen hatt forskjellige stillinger i Kjell Inge Røkkes Aker-system.

- Styret i PGS er veldig fornøyd med at Jon Erik Reinhardsen har aksepterte tilbudet om å bli president og konsernsjef for selskapet. Da styret i fjor initierte prosessen med å finne Svein Rennemos etterfølger, definerte vi tre hovedkriteriene som måtte bli møtt av kandidatene: Bred internasjonal erfaring, god kjennskap til oljeserviceindustrien så vell som ledelseserfaring fra en stor organisasjon. Jon Erik Reinhardsen utfyller alle disse kriteriene. Hans imponerende bakgrunn, fra både Aker Kværner og Alcoa, kombinert med hans utdannelse i geofysikk, vil være viktige for å utvikle PGS, sier styreleder Jens Ulltveit-Moe i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere