Ny triumf mot Stabæk?

Prestisje, generalprøve og superfinale. Kan Vålerenga gjenta cupfinale-suksessen mot Stabæk søndag? Se kampen og støtt samtidig UNICEF!

Vålerenga reiste seg mesterlig etter smellom mot Stabæk i Tippeligaen på Nadderud. Alle husker triumfen på Ullevaal. 4-1 seier etter drømmescoringer og strålende spill. Søndag møtes lagene igjen - denne gang til superfinale på Telenor Arena. Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund ønsker å etablere Norges svar på Charity Shield som en årlig tradisjon - et møte mellom fjorårets serie- og cupmester. I år går overskuddet fra kampen til UNICEF.

God form

Vålerenga kommer rett fra treningsleir på La Manga og to ferske seire mot Sandefjord og Tromsø. Mot Rubin Kazan ble det tap.

Superfinalen er også generalprøve før seriestarten borte mot Rosenborg søndag 15. mars. For deg som ikke har anledning til å følge kampen på Fornebu Arena kan du følge superfinalen direkte på TV 2. Kampen starter 19.00, men Tv 2 starter sendingen allerede klokka 1700 med artister, gjester og annen underholdning på Fornebu Arena.

Madcon og Bigbang

17.00-18.00: Superfinalen vorspiel. Show i Telenor Arena med blant annet kjendiser og opptredener fra Bigbang og Madcon. Vorspielet sendes på TV2.
Thomas og Harald fra Senkveld kommer for duell (vises ikke på live-sendinga)

Klikk her for å laste ned programmet (pdf)

19.00-21.00: Superfinalen mellom Stabæk og Vålerenga. Direktesendt på TV2 med Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb som kommentatorer, Davy Watne som programleder og Bengt Eriksen som ekspert i studio.

UNICEF

Samtidig er hovedmålet med Superfinalen å reise store verdier til veldedige formål. I årets første test av Superfinalen går inntektene til UNICEF og det fantastiske arbeidet Ole Gunnar Solskjær har engasjert seg i for å bygge skoler i Afrika.

Overskuddet av billettinntektene og andre salgsinntekter, så vel som sms-aksjon og andre innsamlinger vil gi tusenvis av barn i det sørlige Afrika barnevennlige skoler. Hvert tredje barn i det sørlige Afrika går ikke på skole. De er barnearbeidere. De får verken leke eller lære å lese.

Jenter som får utdanning får færre barn og deres barn får bedre helse og utdanning. Når barn ikke lærer noe går samfunnet glipp av 46 millioner mulige problemløsere som kan dra landet sitt ut av fattigdom. UNICEFs samarbeidspartner i Sør-Afrika Nelson Mandela har sagt at uten utdanning er ingenting mulig, med utdanning er alt mulig.

Som FN-organisasjon har UNICEF lettere får å nå de mest sårbare barna i konfliktområder og kan lettere påvirke politiske ledere. Unicef er også den eneste FN-organisasjonen som må skaffe penger til sitt eget arbeid.

UNICEF er i 156 land og har alltid jobbet mot idrett. Lek og fysisk aktivitet er en rettighet barn har og en naturlig del av alle Unicefs programmer i flyktningleirene i Kongo, i slummen i Sør-Afrika og i landsbyskoler i Mosambik.

Får man inn 2 millioner kroner under Superfinalen får UNICEF bygget minst tre nye skoler og pusset opp to gamle. De får utdannet 100 lærere og får vannpumper på skolene og landsbyen rundt.

Oppmøte/pris

Vi oppfordrer alle til å møte opp tidlig og være inne på stadion til kl. 17.00 – da starter TV-sendningen.

Prisen er kr. 200,- for medlemmer av Klanen og kan kjøpes i Sjappa på Jernbanetorget.

Det vil ikke være billettsalg på kampdag ved arenaen. Feltene til Klanen har inngang D1. Benytt kollektiv transport – parkering for biler er ikke å oppdrive til denne kampen. Stoppestedet for buss, ”Fornebuparket”, er 50 meter fra inngangen til Klanen. Man kan også ta tog til Lysaker som har en gangavstand til arenaen på ca. 12-18.minutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.