RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny tro på Hydro-spiltt

Sist oppdatert:
Flere analytikere tror nå at prosessen med å skille ut aluminiumsvirksomheten fra Norsk Hydro har fått nytt liv. Les mer her:
Dagens Næringsliv skriver i dag at flere analytikere mener nå prosessen med å skille ut at hele eller deler av aluminiumsdivisjonen i Norsk Hydro er blitt aktuelt igjen. Det er gårsdagens advarsel om resultatsmell fra Hydro som gir økt tro på at aluminiumsdivisjonen kan bli solgt ut av selskapet.

I går sendte Norsk Hydro ut et resultatvarsel der de melder om nedskrivinger og urealiserte tap på 3,2 milliarder kroner. Dette vil påvirke Hydros driftsresultat for fjerde kvartal.

Aksjemarkedet har i lang tid har ment at Hydro burde skille ut aluminiumsdivisjonen for å følge opp suksessen fra utskillelsen av Yara.

- Nedskrivninger er jo som regel dårlige nyheter. Hvis man vil se noe positivt i dette kan man se på det som forberedelser til et salg ellet en utskillelse. Da er det ikke uvanlig å renske opp i balansen sier Carnegie-analytiker John A. Olaisen til Dagens Næringsliv.

Analytiker Lars Marius Furu i Fondsfinans mener også at en utskillelse ville være positivt for Norsk Hydro, men sier til DN at gårsdagens balanseopprydning ikke kan knyttes til en utskillelse av aluminiumsvirksomheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere