RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAS PRESIDENT Donald Trump ligger ikke på latsiden om dagen. Nå kommer trolig en ny ordre som vil kaste ut innvandrere som er avhengig av velferdsoverføringer. På bildet: Trump i samtale med oberst Christopher Thompson før avreise med Air Force One til Philadelphia.
USAS PRESIDENT Donald Trump ligger ikke på latsiden om dagen. Nå kommer trolig en ny ordre som vil kaste ut innvandrere som er avhengig av velferdsoverføringer. På bildet: Trump i samtale med oberst Christopher Thompson før avreise med Air Force One til Philadelphia. Foto: Pablo Martinez Monsivais (AP / NTB scanpix)

Ny Trump-ordre under oppseiling: Vil kaste ut innvandrere som må på «Nav»

Sist oppdatert:
President Donald Trump vurderer å signere en ny ordre som innebærer at innvandrere som blir avhenging av offentlig hjelp blir utvvist.

Nyhetsbyrået Associated Press (Ap) opplyser at det sitter på en kopi av forslaget til ny presidentordre.

- Ifølge forslaget vil en lovlig innvandrer som blir avhengig av nærmere presiserte velferdsoverføringer  bli hurtig identifisert og utvist så fort det lar seg overhodet gjøre, skriver AP.

Les: Trump avsetter USAs fungerende justisminister

Ordren, dersom Trump signerer den, vil også fokusere på å blokkere innreise for innvandrere som bedømmes for å ha sannsynlighet for å bli avhengig av velferdsoverføringer/tjenester.

Det hvite hus har foreløpig ikke kommentert Aps opplysninger.

Les: Trump-ordren ga USA-børsenes verste dag i 2017
Les: Land hvor Trump har investeringer, er ikke inkludert

Allerede i dag må immigranter til USA dokumentere økonomisk bæreevne før de får lov å komme inn i USA.

AP konkluderer med at den nye ordren signaliserer at Trump-administrasjonen ikke bare slår ned på ulovlige immigranter til USA, men også de som allerede bor i USA lovlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere