RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny trussel mot samme skole

Foto: Harald Groven (Creative Commons)
Sist oppdatert:
Tromsø-politiet øker beredskapen. Ny trussel har blitt fremsatt mot Kongsbakken vgs.

– Vi har i denne situasjonen valgt å høyne beredskapen uten at vi ønsker å si hva vi gjør, sier politistasjonssjef Knut Pettersen til Nettavisen.

Etter fredagens evakuering av Kongsbakken videregående skole i Tromsø, har det nå kommet en ny trussel mot skolen.

Fredag morgen ble 650 elever ved skolen sendt hjem på grunn av en internettrussel.

Politiet har jobbet med etterforskning i hele helgen, uten at noen er pågrepet, opplyser de i en pressemelding mandag formiddag.

Gjentok trusselen
Trusselen om skolemassakre på Kongsbakken ble først fremsatt torsdag – og siden gjentatt fredag på nettstedet «4chan.org», skriver iTromsø.

I en diskusjonstråd om trusselen skriver en person anonymt følgende illevarslende melding:

«Implying I was kidding when I made that threat. Keep watching the news. I may have been foiled the first time, but time will show my seriousness».

Åpen skole
– Vi kjenner til denne kommentaren, men har ikke gjort noen spesiell risikovurdering i forhold til den. Det er politiets jobb, sier rektor Ivar Odd Størkesen til Nettavisen mandag morgen.

Mandag formiddag gjennomførte Tromsø-politiet et nasjonalt undervisningsopplegg for skolens ansatte som er utarbeidet for å forebygge og minimere skadene ved en eventuell skolemassakre. Dette er et undervisningsopplegg som alle norske skoler skal igjennom.

– Vi valgte å gjøre dette på Kongsbakken videregående skole nå på grunn av situasjonen. Dette undervisningsopplegget skal på den ene siden gjøre at lærere og skoleledelse skal de kunne fange opp signaler tidlig, men også for å skape en beredskap på skolen som skal minimere skadeomfanget hvis det verste skulle skje, sier Pettersen til Nettavisen.

– Lav risiko
Pettersen sier at de anser faren for at noe skal skje ved Kongsbakken videregående skole som lav. Det gjelder også etter den nye trusselen.

– Vi vet jo ikke, men tatt i alle forhold i betraktning anser vi trusselen som lav og anbefaler normal drift, sier han. Pettersen sier at den nye trusselen ikke endrer trusselbildet, men gjør at politiet er enda mer oppsatt på å ta de eller den som står bak.

– Vi har en god del etterforskningsskritt som gjenstår, og håper å ha kommet nærmere en løsning i slutten av uken, sier han.

Ifølge rektor skal elevene komme på skolen klokken 11, hvilket har vært avtalt hele tiden.

– Nå skal jeg i et møte med personalet på skolen, men det er ikke noe som tyder på at vi endrer på denne dagsplanen, bekrefter rektor overfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere