Gå til sidens hovedinnhold

Ny turvei til Bekker´n

Når man går på den nye E6, hører man bare suset gjennom skogen fra E6 Europaveien.

LAMBERTSETER: Torsdag ble det mulig å gå på E6 fullt lovlig og samtidig få en fin naturopplevelse. Ja, det er helt sant. Men det er ikke Europaveien vi snakker om.

Det er den nye biten av turveien E6 som går nordover fra Lambertseterveien/Nylænde til Raschs vei parallelt med og vest for den sterkt trafikkerte Europaveien.

For en måneds tid siden kunne vi fortelle at Friluftsetaten hadde gjort ferdig og innviet en ny turveistrekning langs Ljanselva nedenfor Kantarellen. Torsdag var det snorklipping nedenfor boligblokkene i Nylænde på Lambertseter.

Og på denne nye turveien får man ikke bare anledning til å ta en skogstur på fint underlag, men den gir også lettere mulighet til å komme på toppen av de gamle Bekkelagsbakkene.

Høytidelig snorklipp og tale av byrådssekretær Lene Langemyr og dans av Søren Mørkrid Thøgersen og Siv Gaustad fra Baardar Danseinstitutt innledet programmet.

Men at dette var en turveiåpning litt utenom det vanlige, forsto man av det store fremmøte, og da spesielt fra Bækkelagets Sportsklub. Frode Kyvåg, Bjørn Tore Lie, Erling Johannessen og Lars Maanum for bare å ha nevnt noen. Og årsaken til dette var at den nye, fine turveibiten på omkring 600 meter går nesten forbi toppen av de gamle Bekkelagsbakkene.

Gammel historie

På et skilt ved turveien fortelles det om de gamle skibakkene. Men det var bare de som var med på åpningsturen som fikk de gode historiene rundt bakkene.

For med suset fra europaveitrafikken fortalte først leder av skigruppa i BSK, Lars Maanum fra sine guttedager i Bekker"n før Kolbjørn Jacobsen snakket seg varm og delte sine minner fra oppbygging av bakkene og hvordan de første rennene ble gjennomført.

Det var snakk om Guttenes Holmenkollrenn som man ikke bare kunne melde seg på, men hvor det var snakk om skikretsene i hele landet plukket sine beste til.

Det var i og rundt disse bakkene vi fikk vår gode ungdoms- og oppveksttid, sa Kolbjørn Jacobsen.

Vi var i bakkene hele vinteren, men jeg ble aldri så god at jeg fikk være med i det store rennet, fortalte Lars Maanum.

Jeg hadde nemlig høydeskrekk.

Men en ting har de til felles gode minner fra området.

Fin turvei

Selv om Bekkelagsbakkene eller Bekker"n på folkemunne fikk bred oppmerksomhet under den offisielle turveiåpningen, må det legges til at med denne korte biten har Oslos turveinett blitt enda rikere.

Planene for hele veinettet er gammelt, men det er først nå i de senere år det har blitt fart i oppbyggingen. Og Friluftsetaten har all grunn til å være fornøyd med det tilbudet de nå gir.

For med de nye 600 meterne er nok en bit av byen knyttet til turveinettet og gir tilbud til de som liker å rusle en tur.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem