Gå til sidens hovedinnhold

Ny undersøkelse: Koronapessimismen slipper taket

37 prosent av de spurte i en undersøkelse tror norsk økonomi vil være svekket i lang tid på grunn av korona. Det er 30 prosentpoeng færre enn for et år siden.

Det viser en undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av den årlige havkonferansen The Ocean i Bergen, som Bergen kommune, Universitetet i Bergen og Havforskningsinstituttet med flere står bak.

Les også: Koronavaksine: 90 prosent av de voksne har fått første dose – 80 prosent snart fullvaksinert

På samme tid i fjor trodde 67 prosent på en mangeårig svekkelse av økonomien.

– Dette er en markant endring og viser at nordmenn ser langt lysere på fremtiden, sier Erlend Horn, byråd for finans, næring og eiendom i Bergen kommune, i en pressemelding.

Få dagens viktigste nyheter rett i innboksen:

I undersøkelsen svarer samtidig 38 prosent av de spurte at de tror at norsk økonomi kommer styrket ut av koronapandemien på lengre sikt. Det er en økning på 13 prosentpoeng fra i fjor, da 25 prosent sa det samme.

Statistisk sentralbyrå skrev i forrige uke at ettervirkningene av den internasjonale lavkonjunkturen og de nasjonale smitteverntiltakene vil prege norsk økonomi en god stund framover. Først i 2023 anslår SSBs prognoser at arbeidsledigheten vil være tilbake på det som regnes som et mer normalt nivå.

(©NTB)