RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny utredning om syke kriminelle

Oslo (NTB): Problemet med psykisk syke kriminelle i rettsvesenet er ennå ikke løst. Siden 70-tallet er det utarbeidet minst åtte utredninger, tre stortingsinnstillinger og to stortingsproposisjoner, uten at noe har skjedd. Nå kommer en ny utredning.

Personer som blir vurdert som strafferettslig utilregnelige, samtidig som de kriminelle handlingene ikke er alvorlige nok til å dømme dem til tvungent psykisk helsevern, er et problem for rettsvesenet. Det fører til at syke kriminelle får gå fritt rundt i samfunnet og begå stadig nye lovbrudd.

Problemet har vært utredet i nesten 40 år, og nå setter politikerne i gang en ny utredning, skriver Aftenposten.

Senest i 2008 ble det gjort en omfattende utredning om strafferettslig utilregnelige. Den kom med flere anbefalinger, blant annet å innføre en mulighet for to måneders tvangsinnleggelse, men fem år etter er ingen av anbefalingene fulgt opp.

Justisdepartementet opplyser til Aftenposten at de nå arbeider med en ny proposisjon om temaet og at utredningen fra 2008 vil bli fulgt opp i en ny utredning. Verken justisdepartementet eller helse- og omsorgsdepartementet ønsker å kommentere saken ytterligere.

Politiet og helsevesen har ifølge avisen nettopp startet et nytt prosjekt kalt «Mellom alle stoler» som nok en gang skal kartlegge problemet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere