RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny utsettelse av Stockman-prosjektet

Sist oppdatert:
Moskva (NTB): De tre Stockman-partnerne besluttet torsdag at det er nødvendig med ytterligere tid før det kan treffes en investeringsbeslutning for det gigantiske Stockmanfeltet i Barentshavet.

Årsaken skal ifølge nyhetsbyrået Reuters være at de russiske myndighetene fortsatt ikke er villig til å gi de skattefordelene som russiske Gazprom, franske Total og norske Statoil mener er nødvendig for å sette i gang utbygging.

Pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil sier til NTB at de tre selskapene er enige om å arbeide videre for å kunne treffe en investeringsbeslutning før 1. april 2012.

- Det er nødvendig at russiske myndigheter bidrar til å lage rammebetingelser som tilfredsstiller kravene til gassproduksjon i Barentshavet og ilandføring til et område der det ikke finnes infrastruktur, sier Pedersen.

Under torsdagens styremøte i det felles utviklingsselskapet bekreftet både det russiske og det franske selskapet at de i likhet med Statoil vil fortsette å arbeide for å finne en løsning for Stockman-utbyggingen. Møtet ble avviklet i Moskva, og i en pressemelding etter møtet skriver selskapene at årsaken til utsettelsen er både omfanget og betydningen av dette gigantprosjektet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere