NEW YORK (Nettavisen): Selskapet Johnson & Johnson er et av mange legemiddelselskap i USA som nå jobber med en vaksine, men de skiller seg nå ut ved at de jobber med en vaksine som overraskende nok trolig bare trenger én dose, og ikke to, melder New York Times.

Les også: Trump bruker Norge som korona-eksempel

- Trenger ikke fryses ned

I motsetning til noen av konkurrentene, trenger ikke vaksinen til Johnson & Johnsons å fryses ned og kan kreve bare ett sprøytestikk i stedet for to, skriver avisen.

Avisen skriver også at selv om selskapet ligger noen måneder bak flere andre amerikanske selskaper med å ha nådd fase 3-forsøkene, vil Johnson & Johnsons forsøk være de største, der de har planer om teste vaksinen på 60.000 deltakere.

Les også: Dette oralsexbildet trekkes frem som et tegn på hva som er galt i bydelen akkurat nå

Lege: - Fantastisk

- Det ville være fantastisk om vi hadde noe i én enkelt dose, sier legen Judith Feinberg, nestleder for medisinsk forskning ved West Virginia University, til avisen.

- Hovedfokuset her er tid. Vi må vaksinere mange mennesker veldig raskt, sier Feinberg.

Les også: Advarer: - Trump er på vei til å vinne valget

Feinberg sier til New York Times at det bare er en fase 3-test, som sammenligner effekten av en vaksine med en placebo, som vil kunne avgjøre om det holder med bare én enkelt dose.

Les: Nytt funn overrasker: - Dette kan ta livet av koronaviruset

Legen sier at hvis dette viser seg å være nok, så vil det kunne dempe pandemien raskere.

Trump jubler

Den siste testfasen startet på mandag og legen Paul Stoffels, vitenskapelig sjef ved Johnson & Johnson, sier at selskapet vil kunne fastslå i løpet av året om vaksinen er sikker og effektiv.

Nyheten fra New York Times får president Trump til å juble.

- Store nyheter. Mange flotte selskaper har fantastiske resultater. @FDA må bevege seg raskt! skriver presidenten på Twitter på onsdag, om nyheten fra New York Times.

Trump har også innkalt til en pressekonferanse klokken 18 lokal tid, eller midnatt norsk tid.

- Økonomi, jobbutviklingen og vaksineutviklingen gjør det bra! skriver Trump.

NY Times skriver at Johnson & Johnson nå planlegger å rekruttere opptil 60 000 mennesker over 18 år til sin fase 3-test i USA, Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Mexico, Peru og Sør-Afrika. Antall testpersoner er ifølge avisen omtrent dobbelt så mange som de andre fase 3-testene som nå pågår i USA.

- Jeg mener, bare tenk på deg selv - hvor mye lettere ville det være for deg å gå til din lokale lege eller ditt lokale apotek bare én gang og være ferdig? sier legen Daniel Barouch, virolog ved Beth Israel Deaconess Medical Center til avisen.

Les også: Trump: - Vaksinen kommer om noen uker

Fauci: - 700 millioner doser innen april

Trump-administrasjonens smittevernekspert Anthony Fauci uttalte på en høring onsdag at det nå er en voksende optimisme med tanke på at man vil finne en eller flere effektive vaksiner ved slutten av året eller begynnelsen av 2021.

Fauci opplyste at han ser for seg at vaksinedoser vil bli rullet ut de neste månedene, og USA bør ha 700 millioner doser innen april.

- I november vil det sannsynligvis være 50 millioner doser tilgjengelig. I desember, kanskje ytterligere 100 millioner. Og så kommer du ut i januar og februar. Når vi kommer til april, vil det være rundt 700 millioner, sa Fauci under en høring i underkomiteen for Senatet på onsdag.

- Vaksinene vil rulle inn når månedene går, og når du kommer til kanskje til den tredje eller fjerde måneden i 2021, så har du doser for alle, sa Fauci, ifølge CNBC.

«Historisk framgang» med tre vaksinekandidater

I forrige uke hevdet Trump at det er gjort «historisk framgang» med tre vaksinekandidater som er i siste utviklings- og testfase. Minst 200 millioner doser kan bli produsert innen utgangen av året, hevder han.

– Flere hundre millioner doser vil bli tilgjengelig hver måned, og vi forventer at vi har nok vaksiner til alle amerikanere innen april, uttalte Trump, ifølge NTB.

Erna Solberg: - I vinter, hvis vi er heldige

Statsminister Erna Solberg uttalte i midten av september at hun tror vaksinasjon mot koronaviruset kan komme i gang i løpet av vinteren «hvis vi er heldige».

– Hvis vi er heldige, vil vi kunne begynne å vaksinere i løpet av vinteren. Men det tar tid før vi har vaksinert så mange at det igjen er trygt å leve livene våre slik vi helst ønsker. Fram til da må vi holde ut, uttalte Høyre-leder Solberg i sin tale til partiets landsmøte på Gardermoen 11. september, ifølge NTB.

I neste års statsbudsjett er det satt av 3,8 milliarder kroner til vaksinekjøp.