RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler flere dager med 30 grader:

Ny varmerekord i Norge - 19 dager med tropevarme


Det er satt ny norsk varmerekord med 19 tropedager i løpet av et år. Trolig blir det flere nye varmerekorder utover sommeren.
Det er satt ny norsk varmerekord med 19 tropedager i løpet av et år. Trolig blir det flere nye varmerekorder utover sommeren. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge har satt en ny varmerekord - tropevarmerekord.

Ifølge P4 ble den 63 år gamle rekorden i antall dager med temperaturer over 30 grader i løpet av ett år slått på torsdag. Totalt har det vært 19 dager med tropevarme i 2018, noe som er ny rekord.

Les mer: Skogbranner flere steder etter lynnedslag

P4 melder at det i 1955 var 18 tropedager på Kongsberg i Buskerud. Torsdag ble den slått da det ble registrert den nittende dagen med tropevarme i Gulsvik i Flå i Buskerud i 2018.

- Der ble det målt over 31 varmegrader midt på dagen i dag, forteller statsmeteorolog Jostein Mamen til P4.

Mamen opplyser at det ligger an til nye rekorder utover sommeren, fordi det i dagene fremover er meldt om temperaturer på over 30 grader.

- Hei ! Nå er det virkelig på tide å ta frem sommerkjolen Dersom dagens temperaturprognoser stemmer, vil mange steder i indre strøk få opp mot 30 grader på tirsdag, skriver Meteorologene på Twitter.

På torsdag brenner det ellers i skogen en rekke steder i Sør-Norge. Mange av brannene skyldes trolig lynnedslag:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere