RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny vending i Strauss-Kahn-saken

Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar
Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar Foto: Allan TANNENBAUM (Afp)
Sist oppdatert:
Stuepiken som anmeldte Dominique Strauss-Kahn for seksuelle overgrep skal ha servert gjentatte løgner.

Overgrepssaken mot den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (62) er på randen av kollaps, skriver avisa The New York Times i sin nettutgave. De viser til kilder i politi og påtalemyndighet som hevder stuepikens forklaring slår sprekker og at hun gjentatte ganger har løyet etter at hun først framsatte beskyldningene mot franskmannen 14 mai.

Kvinnen holder fast ved sin forklaring
De rettsmedisinske testene som viser at det har vært seksuelt samkvem mellom stuepiken og Dominique Strauss-Kahn skal det likevel ikke herske tvil om, og kvinnen holder fast ved at hun ble angrepet.

Torsdag var det et møte mellom partene for påtalemyndigheten og Strauss-Kahns forsvarere, og her skal noen av de nye opplysningene har blitt presentert, skriver avisa.

Møtes på nytt fredag
Forsvarere og anklagere møtes på nytt i State Supreme Court på Manhattan fredag, der det er ventet at dommer Michael J. Obus vil vurdere å lette på Strauss-Kahns varetektsbetingelser.

Noe av det man skal ha oppdaget gjelder sider ved den 32 år gamle kvinnens asylsøknad og mulige forbindelser til kriminell aktivitet, som narkotikahandel og pengevasking.

Kan bli løslatt
Den nye vendingen i saken, med utsikter til at de alvorligste anklagene i saken ikke blir opprettholdt, kan føre til at Strauss-Kahn blir løslatt mot kausjon og slipper å sitte i husarrest, ifølge nytimes.com.

Snakket med narkodømt
Dagen etter møtet med Strauss-Kahn på hans hotellrom, skal kvinnen ha hatt en telefonsamtale med en innsatt, der de to diskuterte mulige fordeler med å forfølge saken. Det ble gjort opptak av samtalen. Etterforskerne vet at den aktuelle mannen var arrestert for besittelse av 180 kilo marihuana. Denne mannen skal være en av flere som har satt inn penger, totalt 100.000 dollar, på kvinnens bankkonto i løpet av de siste to årene. Hun skal også ha betalt flere hundre dollar i telefonregninger hver måned til flere selskaper, selv om hun selv har hevdet at hun bare hadde en telefon.

Når det gjelder kvinnens asylsøknad, skal hun selv ha sagt at den nevnte en tidligere voldtekt, men det skal ikke finnes noe informasjon om dette i søknaden.

Strauss-Kahns advokater, Benjamin Brafman og William W. Taylor III, har tidligere sagt at fornærmedes troverdighet kommer til å bli et tema de vil sette søkelys på, men de siste opplysningene kommer altså fra påtalemyndighetens etterforskere, skriver nytimes.com.

Blogg: - President eller råtne i fengsel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere