RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny voldsom ordkrig om Falklandsøyene

London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannia anklager Argentina for å opptre som en kolonimakt i striden om Falklandsøyene. Statsminister David Cameron sier at britene om nødvendig igjen vil forsvare øyene i Sør-Atlanteren med våpenmakt.

Cameron sa denne uken i det nasjonale sikkerhetsrådet i London at falklenderne selv må få bestemme hvilket land øygruppen skal tilhøre, meldte britiske medier torsdag. Han avviste anklager om at britene opptrer som er imperialister.

- Jeg vil hevde at det argentinerne har sagt den siste tiden, i virkeligheten ligner mye mer på kolonialisme. For menneskene som bor der, ønsker å forbli briter, mens argentinerne vil at de skal være noe annet, framholdt Cameron.

Til våren er det 30 år siden Storbritannia og Argentina utkjempet en kort, men blodig krig om Falklandsøyene. Krigen endte med full seier for britene, men argentinerne har aldri oppgitt sitt krav om overhøyhet over øygruppen.

Argentinas utenriksminister Hector Timmermann mener britenes holdninger må tolkes som de siste krampetrekninger i en kolonimakt i sterk tilbakegang. Innenriksminister Florencio Randazzo betegner Camerons uttalelser som dypt krenkende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere