RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny vri i Yukos-saken sender olje opp igjen(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg kraftig igjen torsdag, etter at russiske myndigheter har reversert en avgjørelse fra i går om å la Yukos, hvor hovedaksjonær Mikhail Khodorkovskij er fengslet, disponerer sine bankmidler
[i]Nytt: Oppdatert oljepris[/i]

I onsdag kveld norsk tid falt oljeprisen markant på meldinger om at de russiske myndighetene vil la Yukos få tilgang til sine kontoer for å opprettholde normal drift.

Spekulasjoner om et mulig bortfall av deler av produksjonen til Yukos har bidratt til den kraftige oljeprisoppgangen den siste uken.

Yukos, som er Russlands største oljeprodusent, kjemper en desperat kamp mot voldsomme skattekrav fra russiske myndigheter.

Torsdag meldte flere nyhetsbyråer at den russiske justisministeren sier tillatelsen til å bruke kontoen, som ble sendt i onsdag, var ugyldig og trukket tilbake.

Onsdagens melding sendte Yukos-aksjen opp i dag tidlig, men torsdagens kuvending har sendt den brått ned igjen.

Med oljeprisen er det motsatt. Etter at referanseoljen Western Texas Intermediate onsdag kveld falt under 43 dollar, så raste den opp igjen i torsdag ettermiddag og kveld. Septemberkontrakten endte til slutt på nytt historisk toppnivå på 44,41 dollar pr. fat, etter å ha vært helt oppe i 44,50 dollar i løpet av sesjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere