RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny vurdering: - Støre var inhabil

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) var inhabil i saken om millionstøtten til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk. Det er konklusjonen til Kvale Advokatfirma.

Advokatfirmaet har på oppdrag fra Dagbladet har gjort en habilitetsvurdering av statsråden i saken om den omstridte millionstøtten til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk. Konklusjonen er klar:

- Slik vi kjenner saken i dag, ser det ut til at de enkelte vilkårene forvaltningsloven oppstiller for å konstatere inhabilitet, er oppfylt, skriver Lars Trygve Jenssen på vegne av Kvale Advokatfirma.

- Våre hovedargumenter for dette er at vi anser Jonas Gahr Støres og Felix Tschudis vennskap for å være inhabiliserende nært, og at Felix Tschudis interesser i den reelle mottaker av midlene fra UD er både særegne og av tilstrekkelig styrke. De samlede omstendigheter er egnet til å svekke tilliten, skriver advokatfirmaet videre.

Støre selv sier via kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i UD at han tar vurderingen til orientering.

- Utenriksministeren har i flere omganger, inkludert i Dagbladet, redegjort for at han mente han ikke var inhabil til å innvilge søknaden fra Norges Rederiforbund i 2008. Det er den enkelte statsråd som må foreta den vurderingen, og han tar ansvaret for denne beslutningen. Han har selv tatt initiativet til å legge fram saken i hele dens bredde for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité og ser fram til å gjøre dette om kort tid, sier Imerslund til Dagbladet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere