Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten

På grunn av fare for at britene snubler ut av EU advarer minister for høyere utdanning, Iselin Nybø (V), norske studenter mot å søke seg til Storbritannia. 

På grunn av fare for at britene snubler ut av EU advarer minister for høyere utdanning, Iselin Nybø (V), norske studenter mot å søke seg til Storbritannia.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

På grunn av fare for at britene snubler ut av EU advarer høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) norske studenter mot å søke seg til Storbritannia.

22.04.19 09:33

Om britene i løpet av de kommende månedene skulle snuble avtaleløse ut av EU, kan det internasjonale utvekslingsprogrammet Erasmus+ bli rammet.

Gjennom utvekslingsprogrammet får studenter som utveksler ekstra stipend og gratis skolepenger.

– Det vil ikke nødvendigvis bli automatikk i at dette videreføres i nye avtaler, sier Iselin Nybø til Dagens Næringsliv.

Forsknings- og høyere utdanningsministeren kan ikke garantere at norske utvekslingsstudenter i Storbritannia får tatt eksamen ved en hard brexit, og fraråder studenter å velge landet som studiested denne høsten på grunn av brexit-usikkerheten.

Studenter som allerede er på utveksling i Storbritannia nå skal kunne fullføre programmet uten problemer, skriver avisa.

Storbritannia har tradisjonelt vært et populært land for norske studenter å dra på utveksling. En tredel av norske utvekslingsstudenter drar til De britiske øyer, og mellom 400 og 500 studenter sendes årlig til Storbritannia på Erasmus+-utveksling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.