*Nettavisen* Nyheter.

Nye angrep i Syria - Annan på vei til Damaskus

Damaskus (NTB-AFP-DPA): Mens FNs sikkerhetsråd satt i krisemøte om massakren i Houla, kom det meldinger om ytterligere angrep. Spesialutsending Kofi Annan skal møte Syrias president Bashar al-Assad til nye samtaler.

28.05.12 10:51

Kort tid etter at Sikkerhetsrådet hadde fordømt den syriske regjeringen for massakren i Houla der minst 108 mennesker ble drept, ble det gjennomført nye angrep - denne gangen med maskingevær og raketter i Hama, ifølge Syrian Observatory for Human Rights, som melder om 34 drepte. En opposisjonsgruppe i Hama hevder at regjeringsstyrker drepte ytterligere 41 mennesker, deriblant åtte barn.

- Syriske stridsvogner og infanteri åpnet ild mot flere nabolag i Hama søndag etter at opprørssoldater gjennomførte en rekke angrep blant annet mot veisperringer bemannet av president Bashar al-Assads styrker, sier opposisjonsgruppen Hama-revolusjonens lederskapsråd.

Alle Sikkerhetsrådets 15 medlemmer, inkludert Syrias allierte Russland, var med på den krasse fordømmelsen, som også krever at den syriske presidenten trekker de militære styrkene ut av landets byer.

I resolusjonen heter det at FN-observatørene har bekreftet at menn, kvinner og barn ble drept i en serie angrep som involverte myndighetenes stridsvogner og artilleri mot et boligområde, og fysisk mishandling og drap på sivile på kort hold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.