Gå til sidens hovedinnhold

Nye angrep mot politiet

Det har brutt ut nye opptøyer i Londons gater. Rasende ungdom angriper med bensinbomber og køller.

For tredje dag på rad blir London nok en gang rammet av voldsomme opptøyer med kraftige sammenstøt mellom politiet og ungdommer.

Mandag kveld meldes det om nye opptøyer i Hackney øst i London, melder Sky News. Rasende folk har gått til angrep på butikker og knust vinduer. Ifølge Daily Mail blir politiet angrepet med bensinbomber og køller.

Aktivistene skal også ha gått til angrep på politiet som har rykket ut i gatene for å stanse uroen, melder Sky News.

Kastet stein og søppelkasser
Den aggressive ungdommen har kastet stein og søppelkasser på politiet. I tillegg har de angrepet politibiler med metallrør.

Mandagens opptøyer skal ha blitt utløst av at en person ble stanset og ransaket av politiet i bydelen Hackney - uten at politiet gjorde noen funn på den mistenkte.

Om lag 200 politimenn befinner seg nå i Hackney, melder BBC.

Utstyrt med metallrør
Mye kan tyde på at opptøyene var planlagt. Øyevitner forteller til Daily Mail om pøbler som er observert på Londons undergrunnsbane i forkant av mandagens opptøyer.

- En mann på undergrunnsbanen var kledt i svart, han hadde til og med hansker på seg, og han hadde et metallrør under genseren. På stasjonen Bethnal Green falt den i gulvet, og folk ble alarmert og gikk av undergrunnsbanen, forteller øyenvitne til avisen.

Trappet opp sikkerheten
Sikkerheten i London er trappet opp etter to døgn med opptøyer og plyndring i flere av hovedstadens bydeler.

Opptøyene startet lørdag kveld i Tottenham da flere politimenn ble angrepet, og to politibiler og en buss ble satt i fyr.

Skutt av politiet
Det skal ha vært dødsfallet til Mark Duggan (29) fra Tottenham, som ble skutt og drept av politiet torsdag, som har utløst de enorme opptøyene i London.

Over 215 mennesker skal ha blitt brakt inn av politiet de siste to dagene. Bare søndag ble 100 mennesker arrestert. 35 politimenn skal ha blitt skadd i gatekampene som har herjet i London siden lørdag.

Situasjonen i London har blitt så alvorlig at innenriksminister Theresa May måtte avbryte ferien sin for å delta på krisemøter med politiet i London, melder BBC .

- Opptøyene i Tottenham på lørdag kveld og de påfølgende urolighetene i andre bydeler, er helt uakseptabelt, sier innenriksministeren.

Kommentarer til denne saken