RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye angrep på Iraks nordlige rørledninger

Sist oppdatert:
Det har også i dag vært sabotasjeangrep mot Iraks nordlige oljeinfrastruktur, og eksproten via den norslige hovedørlednignen er fortsatt stanset
Det siste angrepet skjedde i natt lokal tid og var rettet mot en av tilførselsrørledningene som knytter sammen den nordlige hovedørørledningen til Middelhavet og Bai Hasan-feltet ved Kirkuk.

Det er det irakiske oljeministeriets talsmann Asem Jihad som opplyser dette til Dow Jones onsdag formiddag. Det er ikke mer en siden mandag at et tilsvarende angrep ble gjort mot en annen tilførselsledning.

Det er totalt seks tilførselsledninger som knytter lagringsanlegget i den nordlige oljebyen Kirkuk til raffineriet i Beiji, hvor oljen pumpes videre gjennom hovedrørledningen til den tyrkiske havnebyen Ceyhan.

Eksporten til Ceyhan er fortsatt stanset, opplyser Jihad.

Søndag ble fem olejbrønner satt i brann i det nordlige Irak, og de stør fortsatt i brann i påvente av vestlige slokknignseksperter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere