RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye anklager mot Navalnij i Russland

Moskva (NTB-TT-AFP): Påtalemyndigheten i Russland anklager regimekritikeren Aleksej Navalnij for å ha tatt imot ulovlig pengestøtte fra utlandet. Navalnij kjemper for å bli valgt til borgermester i Moskva.

Ifølge russiske statsadvokater skal 37 år gamle Navalnij ha fått penger fra flere enn 600 enkeltpersoner, selskaper og anonyme givere i 46 ulike landet. Pengene skal ha vært overført via internett til et russisk selskap.

- En kontroll har bekreftet opplysninger om utenlandsk finansiering av Aleksej Navalnij, het det i en uttalelse fra den russiske riksadvokaten mandag. Saken er nå oversendt det russiske innenriksdepartementet, som vil avgjøre om det skal reises tiltale.

Navalnijs medarbeidere avviser anklagene. Den 37 år gamle opposisjonslederen har markert seg som en uredd kritiker av Russlands president Vladimir Putin, men den nye granskningen skal ha kommet etter påtrykk fra ultranasjonalisten Vladimir Zjirinovskij.

Navalnij, som kjemper for å bli valgt til borgermester i den russiske hovedstaden Moskva, ble i juli dømt til fem års fengsel for korrupsjon i forbindelse med en tømmerhandel. Han ble imidlertid løslatt fra fengselet for å kunne delta i valgkampen foran borgermestervalget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere