*Nettavisen* Nyheter.

Nye arbeidstidskrav kan utløse lærerstreik

Oslo (NTB-Frode Kvam): Arbeidsgiverne i kommunesektoren ønsker at lærerne skal spre arbeidsmengden utover året slik at sommerferien blir kortere. Lærerorganisasjonene nekter og er villig til å gå til streik for å beholde dagens ordning.

22.01.14 14:55

Siden jul har kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS forhandlet med lærerorganisasjonene om lokal styring av arbeidstiden. Partene står så langt fra hverandre at det kan bety storstreik i forbindelse med vårens lønnsoppgjør, skriver Dagens Næringsliv.

- Utdanningsforbundet er i forhandlinger med KS om arbeidstid for lærere, og KS vil spre arbeidsåret utover flere uker, fra 39 uker til opptil 45, men det er ikke snakk om at lærerne skal få mindre ferie. Lærerne skal ha samme antall arbeidstimer og samme antall ferieuker som før, opplyser spesialkonsulent Anne Karin Sæther i Utdanningsforbundet til NTB.

- Saken er at lærere jobber mye kveldstid og helg i løpet av arbeidsåret sitt. De jobber 43 timer i uken, mens folk flest jobber 37,5 timer. På grunn av dette har lærerne avspasering i form av mer sommerfri enn andre, sier Sæther.

Utdanningsforbudet frykter at KS-forslaget kan føre til en dårligere skole ved at det åpnes for at kommunene kan kutte i skolebudsjett og lærernes tid til forberedelse og etterarbeid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.