Gå til sidens hovedinnhold

Nye avhør av Sigrid-siktede denne uken

Politiet fortsetter denne uken med avhør av de siktede i Sigrid-saken.

Oslo-politiet har fortsatt mange spørsmål som er ubesvart etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, og det kan ventelig gå måneder før den foreligger. I mellomtiden har politiet løpende kontakt med rettsmedisinerne.

- Det pågår fortsatt undersøkelser knyttet til det rettsmedisinske, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

- Vi vil ikke gå ut med dødsårsaken på lenge. Det sitter det to mann i varetekt, og vi kan ikke gå ut med faktum om de opplysningene vi har før vi har tatt etterforskningen mange skritt videre, sier Metlid.

- Da Sigrids mobiltelefon og sokker ble funnet i barnehagen, ble dette området sperret av?

- Det kan jeg ikke svare på her og nå. Det ble iverksatt tekniske undersøkelser utpå søndagen.

- Kan politiet ha gått glipp av kriminaltekniske spor i den fasen av saken?

- Nå må vi forholde oss til de sporene vi har i saken. Innledningsvis var det en savnetsak, så forsto politiet raskt at dette måtte tas på alvor. Gjenstandene ble brakt til politiet, og de ble undersøkt.

Politiet har så langt bare foretatt innledende avhør av de siktede. Denne uken planlegger politiet nye avhør, opplyste Metlid mandag.

En 37 år gammel mann fra Ålesund og en 64 år gammel mann fra Vestby ble torsdag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud og er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap. Begge fastholder at de er uskyldige.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til 5. august. Hun var den natten på vei fra en venninne til sitt hjem Østensjø i Oslo. Tirsdag 4. september ble hun funnet drept i et skogholt i Oppegård kommune.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken