Gå til sidens hovedinnhold

Nye bilder avslører: Har byttet navn på Boeings skandalefly

Ordet «MAX» er borte fra Ryanairs Boeing-fly, viser ferske bilder.

LOS ANGELES (Nettavisen): Ryanair var blant flyselskapene som hadde bestilt 737 MAX-fly fra Boeing før ulykkene som førte til at flytypen 737 MAX 8 ble satt på bakken over hele verden.

Nå viser nye bilder at Ryanair tilsynelatende har fått endret navn på flyene fra Boeing.

Det er Twitter-bruker Aeroimages som har tatt ferske bilder fra Renton i Seattle, der 737 MAX-flyene har stått parkert de siste månedene, skriver hangar.no.

Bildene viser at ordet «MAX» er fjernet fra nesepartiet til flyene og er erstattet med «8200», slik at flyene nå er merket 737-8200.

Hverken Ryanair eller Boeing har bekreftet navneendringen, men det spekuleres i om Boeing vil endre navn på alle 737 MAX-fly for å forhindre at passasjerer skal unngå å bruke flyene når de skal reise.

Les også

Bjørn Kjos om det han angrer mest på: - Kan tyde på at jeg ikke har vært flink nok til å vurdere risikoen

Det er i så fall et råd også president Donald Trump ga flyprodusenten i april.

- Hvis jeg var Boeing, ville jeg fikset 737-MAX-flyene, legge til noen ekstra, flotte funksjoner og merke om flyene med et nytt navn, skrev Trump på Twitter.

Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

Les også

Dette gjør piggene på flyvingene

Kommentarer til denne saken