*Nettavisen* Nyheter.

Nye diplomatiske fremstøt i barnevernssaken

Stavanger (NTB): Indiske myndigheter gjorde onsdag nye diplomatiske fremstøt overfor Norge i saken som omhandler to indiske barn i barnevernets omsorg i Stavanger. Torsdag kommer barnas onkel til Norge.

Avisen The Times of India skriver at barnas onkel i India ankommer Norge torsdag 2. februar. Barnas foreldre, som bor i Stavanger, har via sin advokat Svein Kjetil Svendsen tidligere uttalt at de ser for seg at barnas onkel, som er bror til barnas far, kan få bli kjent med barna og gå gjennom en del formaliteter før han får omsorgen og reiser til India med barna.

Barnevernet i Stavanger uttalte i forrige uke at det vil vurdere et slikt forslag, men understreket at det kun er domstolen som kan ta en avgjørelse.

Det var 11. mai i fjor at barnevernet i Stavanger hentet de to indiske barna, ei jente som da var fem måneder gammel og hennes tre år gamle bror. Barna er plassert i beredskapshjem i Norge. Saken har vakt oppmerksomhet i indiske medier, der den blant annet er omtalt som «Det norske marerittet».

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har tidligere vært i kontakt med sin indiske kollega i saken, og onsdag var det miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) som ble konfrontert med saken. Det skjedde da han var i India for å bli utnevnt til æresdoktor ved et universitet.

Ifølge avisen Indian Express diskuterte han saken med sin indiske kollega Jayanthi Natarajan, men avisen bringer ingen detaljer om samtalene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.