Gå til sidens hovedinnhold

Nye drapstrusler mot Charlie Hebdo

Den nye førstesiden vekker voldsomme reaksjoner.

Mens den vestlige verden bejubler førstesiden til Charlie Hebdo, er den muslimske verden delt i sine reaksjoner.

«Jeg forstår fremdeles ikke hvordan publiseringen av materiale som 1,6 milliarder mennesker finner støtende, kan gi noen glede», skriver en libanesisk kvinne.

Mens noen maner til en fredfull reaksjon på den blasfemiske førstesiden, mener andre at dette er en ny krigserklæring.

- Krigserklæring

New York Times skriver tirsdag at nye drapstrusler mot de gjenlevende ansatte i Charlie Hebdo har dukket opp på nettet etter at det ble kjent at førstesiden vil prydes av en ny karikaturtegning av profeten Muhammed.

Den britiske radikale imamen Anjem Choudary kaller den nye førstesiden for «en krigserklæring».

Han mener at den nye karrikaturtegningen er «ekstremt alvorlig» og at en sharia-domstol ville gitt dødsstraff for denne blasfemien, skriver The Independent.

Ber muslimer se til profeten

Den australske imamen Yahya Adel Ibrahim har lagt ut en tale til sine 100.000 Facebook-følgere der han ber muslimer gjøre slik profeten Muhammed ville gjort.

«Det er nå klart at tegninger igjen vil bli publisert, og mange muslimer vil bli såret og sinte, men vår reaksjon må reflektere læren til han vi elsker og er sint på vegne av (...). Vise tålmodighet, toleranse, skånsomhet og barmhjertighet, slik var karrakteren til vår kjære profet» skriver han blant annet på sin FB-side.

Under kan du følgte tvittermeldinger om den nye førstesiden til Charlie Hebdo

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken