RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye fall i tankratene

Sist oppdatert:
Supertankerratene i Midtøsten ser nå ut til å være i fritt fall, og bare i løpet av formiddagen har ratene falt nye 15.000 dollar dagen
De siste slutningene torsdag morgen var rapportert gjort på nivåer mellom worldscale 137,5 og 140 fra den Arabiske Gulf til Østen. Allerede rett etter lunsjtider i dag er det meldt nye slutning på nytt bunnivå.

Fra befraktningsmeglerhold får iMarkedet.no opplyst nå at siste slutning er på worldscale 122 fra den Arabiske Gulf til Thailand. Det er Tankers International som har gjort slutningen med oljeselskapet PTT. Skipet skal laste 28. mars.

På timecharterbasis tilsvarer fallet omkring 15.000 dollar dagen, og ratene ligger nå på drøye 80.000 dollar dagen. Det er fortsatt en meget sterk rate historisk sett, men skipsmeglere iMarkedet.no har snakket med frykter at dette kan være begynnelsen på et lengre fall.

For en uke siden toppet markedet seg med en slutning på worldscale 188, men har siden vist svakhetstegn i takt med et økende antall ledige VLCC'er ventet til Gulfen de neste 30 dagene.

Det er fortsatt heller laber aktivitet i det befrakterne ser ut til å forsøke og vente ut rederne for å oppnå enda lavere nivåer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere