*Nettavisen* Nyheter.

Nye flyangrep nord i Syria

Damaskus (NTB-AFP-DPA): Kampfly fra regjeringsstyrkene i Syria går til angrep mot opprørernes stillinger nord i landet. Aktivister betegner angrepene som de hardeste siden opprørerne i forrige uke erobret byen Maaret al- Numan.

Flyene bombet veisperringer for å forsøke å åpne en hovedvei for transport av forsyninger til Aleppo, som er Syrias økonomiske hovedstad og mest folkerike by. Opprørerne skjøt tilbake mot flyene, opplyste en eksilgruppe.

- Bombeangrepene rettes mot landsbyene Hish, Maarshamsha, Maarshamrin, Talmans og Deir al-Gharbi. Alle ligger i nærheten av Maaret al-Numanm het det i en kunngjøring fra gruppen Syrian Observatory for Human Rights.

FNs fredsutsending Lakhdar Brahimi skulle tirsdag møte Den arabiske ligas leder Nabil Elaraby og egyptiske tjenestemenn for å drøfte situasjonen i Syria. Brahimi sier det haster med å få stanset våpenleveransene både til opprørerne og til regimet i Damaskus.

Ifølge ubekreftede meldinger skulle Brahimi etter sine møter i Kairo reise videre til den syriske hovedstaden for å fortsette arbeidet der. Dette var imidlertid ikke bekreftet på offisielt hold i Damaskus tirsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.