RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye forsinkelser for Fredriksen i Italia

Sist oppdatert:
Det går mot nye forsineksler for Golar LNG og partner Saipems terminalprosjekt utenfor havnebyen Livorno. Komiteen som blant skulle gi miljøgodkjennelsen har blitt oppløst
Det opplyser en kilde nær prosessen til iMarkedet tirsdag.

Den planlagte flytende importterminalen for LNG utenfor Livorno har vært forsinket en rekke ganger i godkjennelsesprosessen, men i november så det imidlertid ut til at Cross Gas-prosessen hadde skutt ny fart. Italienske myndigheter ga sikkerhetsgodkjennelse for prosjektet.

Nå har prosessen igjen gått i stå.

Den italienske regjeringen har ifølge iMarkedets kilde besluttet å oppløse komiteen som skulle godkjenne de miljømessige sidene av prosjektet, pluss en rekke andre punkter som var til avklaring. Prosessen skulle ha munnet ut i et endelig møte for godkjennelse av prosjektet som helhet, ti dager etter at et miljøsertifikat hadde blitt utstedt.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til at komiteen pltuselig har blitt oppløst.

Nå vil det tidligste skje noe i begynnelsen av januar, da det tidligste kan forventes å bli oppnevnte en ny komité. Det hersker også uklarheter rundt ha slags mandat den nye komiteen vil få. Aktørene i prosessen skal være meget frustrerte over utviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere