*Nettavisen* Nyheter.

Nye forsøk på EU-ambassade i Iran

Brussel (NTB): EUs medlemsland vil gjøre nye forsøk på å etablere en egen EU-ambassade i Irans hovedstad Teheran, ifølge nettstedet euobserver.

10.07.14 13:07

EU avviste så sent som i oktober at det foreligger planer om et eget EU-kontor i Teheran. Men nå sier EU-parlamentsmedlem Tarja Cronberg, som representerer De Grønne, at medlemslandenes ambassadører i den iranske hovedstaden støtter ideen om en egen EU-ambassade.

- Vi hadde et møte med alle (de 24) ambassadørene, og de understreket behovet for mer åpen dialog. De sa at det beste virkemiddelet ville være å åpne en EU-ambassade eller en spesialutsending, som et første skritt, sier Cronberg til euobserver.com

EUs utenrikskontor i Brussel har så langt ikke kommentert utspillet fra medlemslandenes ambassadører, men Cronberg innrømmer at signalene fra sentralt EU-hold ikke har vært de mest positive. Ifølge EU-parlamentsmedlemmet skal dette i første rekke ha med kostnader å gjøre og ikke som en følge av politisk motstand.

Spørsmålet om en EU-ambassade kommer opp på nytt etter at FNs sikkerhetsråd og Iran kom til enighet om en midlertidig avtale om landets atomvåpenprogram i november. (©NTB)

Annonsebilag