RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye funn for DNO(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO og adm. direktør Helge Eide melder om positive funn i leterønne som nå er nær ferdig på blokk 43 i Jemen
Ifølge meldingen fra DNO sendt ut fredag morgen så viser den nye letebrønnen Neheb-1 på blokk 43 i Jemen indikasjoner på hydrokarboner i 3 soner i intervallet 1996 meter - 2011 meter.

- Indikasjonene på hydrokarboner er av tilsvarende karakter som ble observert i Nabrajah-1, som senere produserte olje under testing, skriver DNO.

Neheb-1 har nå nådd et dyp på omkring 2045 meter, og det gjenstår rundt 200 meter av det planlagte boreprogrammet. Selskapet vil deretter bli gjennomført borehullslogging i brønnen.

De observerte indikasjoner på hydrokarboner i Neheb-1 er antatt å være relatert til Qishn sandstein, som er tilsvarende geologisk formasjon som funnet i Nebrajah-1 som ble boret tidligere i år. Indikasjonen er også på linje med reservoarene i Tasour- og Sharyoof feltene i henholdsvis blokk 32 og blokk 53.

DNO er operatør for lisensen med en andel på 50 prosent, og meldt i forbindelse med det første funnet på blokk 43 at de jobber en en produksjons- og utbyggingsplan. Planen vil være avhengig av utkomme av den pågående boringen samt boringen av ytterligere en letebrønn på blokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere