*Nettavisen* Nyheter.

Nye funn i søk etter forsvunnet 17-åring i Sverige

LETEAKSJON: Missing People søker etter 17-år gamle Lisa Holm utenfor Lidköping onsdag Foto: Polisen (Handout) / Björn Larsson Rosvall (TT / NTB Scanpix)

Politiet finner stadig flere spor i jakten på Lisa Holm (17), som forsvant i Lidköping vest i Sverige. Et massivt søk fortsetter på fjerde dagen.

12.06.15 09:22

Et område i Lidköping er torsdag ettermiddag sperret av og evakuert, etter at en person i organisasjonen Missing people gjorde et funn ved en grusvei i nærheten av kafeen der Holm jobbet før hun forsvant.

– Jeg kan ikke si hva det var, men det er overlatt til politiet som sier det er av stor interesse, sier Missing people-leder Kenneth Söderlund til TT.

17-åringen ble sist sett sent søndag kveld da hun skulle hjem fra jobben på en kafé på Kinnekulle utenfor Lidköping. Mopeden hennes er funnet med nøkkelen i tenningen.

– Vi har bare ett fokus, og det er å finne henne i live. Vi mener det fortsatt er fullt mulig, sier politiets innsatssjef Martin Freeman til Nya Lidköpings-Tidningen.

Utvidet ledeområdet

Torsdag utvidet politiet leteområdet, og flere hundre frivillige skal i løpet av dagen lete etter den forsvunne jenta i et område på rundt 10 kilometer.

– Et eller annet sted på veien har denne personen gjort noe feil. Det er denne feilen vi leter etter, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til Expressen.

Sveriges Radio melder at det onsdag kveld ble gjort nye funn ved en kirke i området. Torsdag skriver lokalavisa Skaraborgs Allehanda at politiet undersøker en kvittering fra en matbutikk i Skövde. Kvitteringen ble funnet på samme sted som 17-åringens hanske, og politiet har vært i kontakt med den aktuelle butikken.

Ødelagt mobiltelefon

Politiets hovedteori er at jenta er utsatt for noe kriminelt. En tidligere straffedømt mann har vakt spesiell interesse blant etterforskerne, men det er uklart om han har noen tilknytning til Holms forsvinning.

Onsdag ble det gjort flere nye funn i saken, blant annet takket være de mange hundre frivillige som deltok i søket i jordbruksområdet på sørvestsiden av Vänern i Västra Götaland.

Langs en grusvei noen kilometer fra kafeen har politiet funnet et mobildeksel og deler av en mobiltelefon som trolig tilhører Holm. I det samme området ble det onsdag kveld funnet flere personlige gjenstander som politiet tror tilhører jenta, blant annet en hanske og deler av ei klokkereim, ifølge Expressen.

Helikopter og hester

Over 900 frivillige lette etter Lisa Holm onsdag, opplyser organisasjonen Missing People til lokalavisa Nya Lidköpings-Tidningen (NLT). Også politi og hundepatruljer, helikopter og hester deltok i søket.

Det er mange tomme sommerhus og andre bygninger i området, men politiet sliter med å få gått gjennom alle og oppfordrer derfor eierne til å sjekke hus og uthus i området.

Politiets hundepatruljer har finkjemmet grøfter og buskas. Dessuten har brannvesenet bistått politiet med å undersøke brønner.

– Hvert hus har en brønn. Også finnes det flere hundre forlatte tomter som også har gamle brønner, sier en beboer i området til Aftonbladet.

Sjekker mann

Politiets etterforskere ser nå nærmere på en tidligere straffedømt mann, skriver NLT.

– Vi sjekker mannens alibi. Vi har fått inn veldig mange tips om denne mannen, som har figurert veldig mye på internett, sier politileder Lars Johansson i Skövde-politiet.

Etterforskerne har også fått tips om en mystisk video som er publisert på YouTube under Lisa Holms navn i slutten av mai. Det korte klippet viser en slags digital klokke som teller ned fra ett minutt med en tikkende lyd i bakgrunnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.