RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye grensesamtaler mellom India og Kina

New Delhi (NTB-AFP): India og Kina har innledet nye forhandlinger om grensetvister mellom de to nabolandene. Samtalene kommer i gang etter at kineserne i fjor avlyste et møte i protest.

Lederne i Beijing trakk seg i november fra de planlagte forhandlingene, i protest mot at den indiske regjeringen ville la den tibetanske eksillederen Dalai Lama holde tale i New Delhi. Men mandag satte en indisk og en kinesisk delegasjon seg til forhandlingsbordet.

Grensesamtalene går dermed inn i sin 15. runde, og denne rundet ventes å vare i to dager. - Kina arbeider hardt med sin egen utvikling, og føler seg samtidig forpliktet til å utvikle et langsiktig vennskap og samarbeid med India, het det i en kommentar fra Beijing.

Kina og India utkjempet i 1962 en kortvarig men blodig grensekrig. Siden 1980-tallet har det pågått samtaler mellom de to landene om uløste spørsmål knyttet til den rundt 2.000 kilometer lange grensen.

Dalai Lama har holdt til i India siden 1959, da han flyktet fra Tibet etter at hans landsmenn hadde gjort opprør mot det kinesiske overherredømmet. Han opprettet senere en eksilregjering i den nordindiske byen Dharamshala. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere