RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye grep mot gamblere

Sist oppdatert:
Storbanker kan bli tvunget til å utlevere konfidensiell korrespondanse med aktører i gambling-industrien.

Ruvende størrelser som HSBC, Credit Suisse og Deutsche Bank er alle blitt avkrevd utskrifter av e-poster, telefonlister og andre dokumenter i kundeforhold til spillselskaper som et ledd i å avdekke ulovlig gambling på internett i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Forbød gambling
Det amerikanske justisdepartementet gikk på en rekke banker, revisorer og advokatkontorer dager etter at president George W. Bush i oktober signerte loven som forbyr banktransaksjoner med gambling-selskapene, ifølge Timesonline.

Selskapenes omsetning i det amerikanske markedet - før forbudet - blir av Timesonline anslått til ufattelige 39 milliarder norske kroner.

Etterforskningen har hittil ikke vært kjent og fortsetter med det Timesonline kaller «eskalerende styrke».

Skapte store formuer
Party Gaming, 888.com and Betonsports.com er selskaper som har tjent eventyrlige summer på pokerbølgen som har skyllet over Europa og USA. Party Gaming var sommeren 2005 verdsatt høyere enn flykjempen British Airways på børsen i London.

Ingen av bankene som er navngitt i tilknytning til etterforskningen har kommentert kravet om utlevering av kundekorrespondanse.

- Situasjonen oppleves som svært ubehagelig. Amerikanerne er utvilsomt på krigsstien og bruker tungt skyts, sier en kilde som ikke vil navngis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere