RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye harde kamper øst i Kongo

Goma (NTB-AFP): Regjeringsstyrker og opprørere utkjemper et nytt hardt slag rundt byen Goma øst i Kongo. De to partene gir hverandre skylden for at kampene har blusset opp igjen.

En offiser i regjeringshæren sier ifølge nyhetsbyrået AFP at opprørsbevegelsen M23 onsdag kveld gikk til angrep mot hærens stillinger rundt 20 kilometer nord for Goma. Tunge våpen ble satt inn i kampene, som ifølge den ikke navngitte offiseren fortsatte torsdag.

M23s talsmann Modeste Bahati bekreftet at det raser nye kamper, men ga regjeringshæren skylden.

- Våre styrker forsvarer bare sine stillinger, sa Bahati, som ikke kunne gi noen opplysninger om hvor mange som er drept eller såret i slaget ved Goma.

M23 består av tidligere regjeringssoldater som tilhører folkegruppen tutsi, og som deserterte i april 2012. I november i fjor okkuperte de Goma, som er hovedstad i provinsen Nord-Kivu, før de ga etter for internasjonalt press og trakk seg ut av byen.

I mai i år ble partene i konflikten i det østlige Kongo enige om en våpenhvile, etter at FNs generalsekretær hadde besøkt regionen. Men i juli skjedde de første i en rekke av nye sammenstøt i området. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere