Gå til sidens hovedinnhold

Nye Internet Explorer har kommet

Dette er et program du bør laste ned. Uansett.

Utviklingen av Internet Explorer har nærmest blitt en farse. Allerede for et halvt år siden hadde Microsoft en stor demonstrasjon av betaversjonen av programvaren for pressen, men som vi har skrevet om tidligere førte kraftig konkurranse til at selskapet nærmest måtte bygge opp hele nettleseren fra bunnen av – igjen.

Konkurransens makt
For et halvt år siden var nemlig nettleseren nærmest funksjonsferdig. Det skulle bli den første nettleseren fra Microsoft som virkelig skulle begynne å forholde seg til standarder, hver nettside skulle skilles ut i sin egen prosess for å gi bedre stabilitet og nettleseren hadde en lang rekke funksjonelle nyheter som skulle gjøre nettleseren konkurransedyktig.

Men så dukket Chrome og nye FireFox opp, og de fokuserte ikke bare på funksjonalitet, ikke bare ytelse, og Microsoft måtte gjøre store endringer. Og det var ikke lett for Microsoft å gjøre noe med når produktet nesten var ferdig. Dermed ble utsettelsen kraftig.

Nå er likevel endelig tiden her: I ettermiddag lanserer Microsoft den endelige versjonen av Internet Explorer 8 for nedlasting.

Nyhetene
Utover betydelig bedre ytelse enn Internet Explorer 7, bedre stabilitet og etterfølgelse av internettstandarder som vil gjøre det enklere å lage nettsider, er det særlig tre ting Microsoft liker å trekke frem av nyheter.

1. Nettleseren har fått noe som kalles en Accelerator-funksjon, som i bunn og grunn er en glorifisert måte å si at den har noen flotte tilleggsfunksjoner hvis du markerer tekst og høyereklikker på den. Da får du opp en meny som gjør at du med et klikk kan oversette teksten til et annet språk, sende det på e-post eller finne en adresse på et kart.

Accelerator-funksjonen kan for øvrig utvides med funksjonalitet, slik at vi sikkert får masse utvidet funksjonalitet til for eksempel Facebook og Twitter.

2. Web Slices er en funksjon som Microsoft er veldig stolt av, og som i bunn og grunn er en funksjon som gjør at du kan gjøre et lite utsnitt av en nettside kontinuerlig tilgjengelig på favorittlinjen din. Det kan for eksempel være været der du bor, en sisteliste med nyheter eller en oversikt på auksjonsside.

3. Om du ønsker å benytte deg av en søkemotor som har lagt til støtte for det, så har Microsoft forbedret søkeresultatene, ved at du får små forhåndsvisninger av søkeresultater i søkefeltet, inkludert bilder.

Se også vår funksjonsgjennomgang av prøveversjonen her.

Du bør oppgradere
Selv om du er bruker av Opera, Firefox, Safari eller Chrome, så er det i aller høyeste grad å anbefale å installere Internet Explorer 8 så fort som mulig. Årsaken er selvsagt at Internet Explorer uansett ligger på en Windows-datamaskin, og det er liten grunn til å ha gamle ting liggende.

Benytter du deg av Internet Explorer er det enda større grunn til å oppgradere. Bedre ytelse, flere funksjoner og trolig høyere sikkerhet er gode argumenter for å bytte umiddelbart.

Nedlasting kan du gjøre her.

Kommentarer til denne saken