*Nettavisen* Nyheter.

Nye kamper flere steder i Syria

Beirut (NTB-AFP-DPA): Syriske regjeringsstyrker skyter med artilleri mot byen Douma nær hovedstaden Damaskus. Minst en sivil syrer er drept i skyting i landsbyen Tell AiN al-Hamra nordvest i landet.

Ifølge Det syriske observatoriet for menneskerettigheter ble det meldt om skuddveksling i Douma onsdag morgen. Opprørere ser ut til å ha gått i stilling i byen som ligger 13 kilometer nordøst for Damaskus, het det videre.

I selve Damaskus kom det til kortvarig kamp mellom en sikkerhetspatrulje og opprørere i bydelen Maisat, uten at noen ble drept eller såret. FNs og Den arabiske ligas Syria-utsending Kofi Annan advarer om fortsatt fare for borgerkrig i Syria.

Annan rapporterte denne uken til Sikkerhetsrådet i New York at regjeringen i Damaskus ennå ikke har satt hans sekspunktsplan for fred ut i livet. Lørdag er den en måned siden en avtale om våpenhvile trådte i kraft, men det er få tegn til at volden vil ta slutt med det første.

FNs spesialutsending for avvæpning av militser i Libanon Terje Rød-Larsen sier det smugles våpen begge veier mellom Libanon og Syria. Han beskriver situasjonen som «en dødsdans ved stupet som fører ned til krigens avgrunn».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag