RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye kamper i kristen by i Syria

Beirut (NTB-AFP): Det skal ha brutt ut nye kamper i og rundt den kristne byen Maalula nord for Damaskus.

Maalula er et symbol på det kristne nærværet i Syria., med flere historiske klostre. Befolkningen er for det meste kristen, og flere av innbyggerne snakker fortsatt arameisk, et språk som har vært snakket i over 3.000 år og trolig var det språket Jesus snakket.

Eksil-gruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte lørdag om kamper mellom opprørere og regjeringssoldater vest i byen, samt rundt en av veiene som fører inn til byen. Ifølge SOHR har regimet gjennomført luftangrep mot utkanten av byen. Kampene skal ha startet idet hæren angrep en gruppe opprørere som befant seg på et hotell på en høyde i nærheten.

Statlig fjernsyn siterer en militær kilde som sier at hæren har angrepet et hotell og omringet stillinger der «terrorister» var stasjonert. Det meldes også at noen av dem er drept, og at våpen er beslaglagt, samt at hæren jakter på medlemmer av den ytterliggående opprørsgruppa al-Nusra.

Syrisk opposisjon meldte tidligere i uka at medlemmer av opprørshæren Den frie syriske hær har trukket seg tilbake fra Maalula. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere