RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye knalltall fra Nordic American

Sist oppdatert:
Nordic American Tanker Shipping med Herbjørn Hansson i spissen fortsetter å være en pengemaskin for aksjonærene
Det lille tankrederiet med tre suezmax-tankskip klarte å levere et resultat på 10,2 millioner dollar for tredje kvartal, etter et driftsresultat på 10,7 millioner dollar og driftsinntekter på 13,1 millioner.

I samme periode i fjor gikk rederiet med et overskudd på 2,2 millioner dollar.

Bakgrunnen for den kraftige forbedringen er det knallsterke stortankmarkedet. I snitt hadde rederiets suezmax'er dagrater på 55.742 dollar på timecharterbasis, opp fra 23.243 dollar i samme periode i fjor.

Dette gjør at rederiet vil gi et kvartalsmessig utbytte for fjerde kvartal på 1,11 dollar pr. aksje.

Inn i en ny tid

NATs skip har frem til disse dager gått på såkalte "Hell'n'High water"-kontrakter til oljeselskapet BP. To av skipene har kommet av kontraktene til BP i september og oktober, mens det tredje kommer av kontrakt i november.

De to skipene fortsetter på kontrakter til BP, men nå på timecharter i motsetning til bareboat. Det betyr at NAT selv tar over driften av skipene med tilhørende risiko for offhire.

De nye kontraktene er på tre år, men har forsatt markedsrelaterte rater. Det tredje skipet vil når det blir tilbakelevert gå inn på en fem år lange bareboat-kontrakt til Gulf Navigation, Dubai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere