RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye knalltall fra Telenor

Sist oppdatert:
Fredrik Baksaas og Telenor leverer nye knalltall. Sjekk den sterke rapporten her:
Telenor var ute med resultater for første kvartal torsdag morgen. Teleselskapet klarte igjen å imponere markedet.


Driftsresultatet i første kvartal var på 4,36 milliarder kroner, mens det var ventet 3,48 milliarder kroner. I samme kvartal i fjor var driftsresultatet 2,4 milliarder kroner. Resultat før skatt var samtidig på 5,88 milliarder kroner, mens markedet ventet 5,23 milliarder kroner.


Telenors driftsinntekter økte i første kvartal med 43 prosent sammenlignet med første kvartal 2005 til 21,9 milliarder kroner. Ifølge TDN Finans ventet markedet 21,2 milliarder kroner i omsetning. I meldingen fra Telenor heter det at den underliggende inntekstveksten var 15 prosent.


Knuser konkurransen

I løpet av kvartalet økte det totale antall mobilabonnement med 7 millioner til fantastiske 90 millioner. Baksaas venter nå at Telenor passerer 100 millioner mobilabonnenter i løpet av 2006. Dermed har Telenors produkter en utbredelse som historisk sett er unikt i Norge.


Kvartalsrapporten til Telenor viser at selskapet stort sett knuser konkurransen i Norge, og klarer seg bra i de andre nordiske landene. Estimert markedsandel i Norge var på 56 prosent målt i antall mobilabonnement ved utgangen av første kvartal 2006, mens selskapet hadde en markedsandel på 58 prosent på fastlinje- og bredbåndsnettet.


Telenor er markedsleder innen bredbånd i Skandinavia, med totalt 1,2 millioner abonnement ved utgangen av første kvartal 2006. Innen TV-delen til Telenor var veksten moderat i kvartalet.


Svært positive

Baksaas og Telenor-styret er svært optimistiske til fremtiden. I kvartalsrapporten heter det at den sterke veksten i antall mobilabonnement gjennom 2005 gir Telenor et solid fundament for fremtidig inntektsvekst.


- Vi forventer en økning i rapporterte inntekter på rundt 30 prosent i 2006, og at EBITDA-marginen (driftsresulttatet før avskrivninger red. anm) før andre inntekter og kostnader vil være over 34 prosent, skriver Baksaas i kvartalsmeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere